Waarom is surfen zonder VPN-verbinding niet altijd veilig?

Jouw IP-adres is een nummer dat door jouw internetprovider toegewezen wordt aan jouw computer. Het is iets als het huisnummer op jouw huis. Dat is het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat jouw IP-adres ook de plaats van jouw computer prijsgeeft, zowel thuis als onderweg. Dat maakt het voor veel computergebruikers lastig om anoniem te blijven. Providers kunnen jouw activiteit bijhouden. Beste VPN service zal daarom een optie zijn. Ook hackers en reclamemensen kennen misschien niet jouw naam maar ze weten welke websites je leuk vinden. Online bedrijven en netwerken kunnen de toegang van iemand beperken op basis van de plaats waar de gebruiker zich bevindt. Dit gebeurt allemaal via het IP-adres van de gebruiker. Ten slotte kunnen hackers inbreken in jouw netwerken en via jouw IP-adres apparaten overnemen. Alhoewel IT-deskundigen, internetproviders en technologiebedrijven hun best doen om het internet zo veilig mogelijk te houden is het noch altijd niet zoals je zou wensen.
Een VPN-verbinding biedt nieuwe mogelijkheden.
Wanneer u echter online gaat met een VPN-account, kantelt de balans van privacy en veiligheid in jouw voordeel. Een VPN-account kan je direct en continue beschermen door:
Meer privacy. Jouw verbindingen kunnen niet worden gekoppeld aan jouw computer en je kunt elke website bezoeken zonder dat jouw internetprovider of buitenstaanders weten wat je bezocht hebt.
Meer beveiliging. VPN-verbindingen zijn superveilig. Het netwerk is bijna onmogelijk te hacken en al jouw internetverbindingen zijn gecodeerd en verlopen gecodeerd.
Toegang tot meer websites. Je kunt geen last meer hebben van ” geoblocking” of censuur. Niemand kan voorkomen dat websites op het jou toegekende IP-adres kunnen worden geopend.
Meer anonimiteit. Jouw echte IP-adres is verborgen! Je bent niet identificeerbaar online omdat je constant een ander IP-adres gebruikt, nooit jouw eigen adres. In feite lijkt het meestal alsof je in een in een ander deel van de wereld bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *